Bačići od tijesta i mesa: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 14 Nov 2011 Sastojci:

Potrebno je: 400 gr. brašna, 4 dcl. vode, 250 gr. pilećih fileta, 150 gr. krem sira, 2 kašike margarina 1 kocka za supu 1/2 glavice crnog luka, so, biber , 2 bjelanca. prezle.

Uputstvo za pripremu:

Priprema:U šerpu na šporetu sa 400 ml. vode staviti 1 kocku za supu da provri. Zatim kada supa provri dodati sitno isječeni file isječen crni luk i 2 kašike margarina posolimo i pobiberimo . Kuvamo oko 10 minuta. Zatim procijedimo i u šerpu na šporetu ponovo vratimo supu pa klada supa provri dodajemo 400 gr. brašna uz neprekidno mućenje. Kada se smjesa zgusne sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Kada se tijesto ohladi na dasku stavimo malo brašna i zamijesimo tijesto. Uzimamo parčad tijesta razvlačimo veličine dlana razvučemo ne previše debelo punimo filom i savijamo u obliku pilećih bakatak.
Fil: dobro isitnimo pileći file dodamo 150 gr. krem sira, 1 kašiku senfa malo soli i bibera i promiješamo i punimo tijesto.Zatim umutimo bjelanca, pa uvaljamo batčiće u umućena bjelanca pa u prezle i pržimo na zagrijanom ulju okrećući i sa jedne i sa druge strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: