Margarita torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 14 Nov 2011 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 6 jaja, 6 kašika šećera, 2 kašike brašna 1/2 peciva, 6 kašika mljevenih orasa.
Za fil: 200 ml. mlijeka, 200 gr. šećera, 200 gr. mljevenih orasa
Za krem: 3 jaja, 6 kašika šećera, 3 vanilin šećera, 1/2 litra mlijeka, 250 gr. margarina
Za ukrašavanje: 2 šlaga i 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Patišpanja: Polupamo jaja , dodamo šećer i mutimo dok se šećer ne rastopi, zatim dodamo pecivo, brašno i mljevene orase. Sve dobro sjedinimo. Istresemo u veći četvrtasti pleh podmazan sa uljem i brašnom i pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne i uvijemo u vlažnu krpu u rolat.
Fil: U šerpu na šporetu sipamo 200 ml. mlijeka, dodamo šećer ,dodamo vanilin šećer pa kada mlijeko provri dodamo mljevene orase promiješamo i sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
U šerpu na šporetu sipamo 300 ml. mlijeka, dodamo šećer. U drugu posudu polupamo jaja, dodamo brašno i dodamo 200 ml. mlijeka. Sve dobro umutimo i sipamo u provrelo mlijeko .Kada krem dobije potrebnu gustinu sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Posebno umutimo 250 gr. margarina pjenasto pa sjedinimo sa ohladjenom kremom od jaja.
Rolat odvijemo iz krpe i premažemo sa filom od orasa i ponovo uvijemo u rolat. Zatim rolat isiječemo i redamo na tacnu za tortu/po želji može u krug , a može i u četvrtastoj tacni/ formiramo koru premažemo sa pripremljenom kremom, na kremu ponovo redamo isječene rolate, pa fil pa rolate i cijelu tortu premažemo sa filom. Zatim umutimo šlag , napunimo kuvarski špric i ukrasimo cijelu tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: