Harmonija torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 4 Nov 2011 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 4 jaja, 24 kašike brašna, 24 kašike šećera, 24 kašike mlijeka i 1 pecivo.
Za fil: 1 litar mlijeka, 18 kašika šećera, 250 gr. margarina, 350 gr. mljevenih orasa, 200 gr. bijele čokolade, 150 gr. čokolade za kuvanje.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupamo jaja odvojimo bjelanca od žumanaca. Mutimo bjelanca. U dublji sud mutimo žumanca sa šećerom, kada se šećer rastopi dodamo mlijeko, brašno i pecivo. Promiješamo sa varjačom pa dodamo umućena bjelanca i sve sjedinimo. U dva okrugla kalupa za tortu podmazane i brašnom posute sipamo pripremljenu smjesu. Stavimo u zagrijanu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečene patišpanje izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Kada se ohlade presjeći ih po pola tako da dobijemo 4 kore.
Fil:U šerpu na šporetu sipamo mlijeko, dodamo šećer i margarin, dodamo 100 gr. bijele čokolade i l50 gr. čokolade za kuvanje crne kada se čokolada i margarin otope dodamo mljevene orase promiješamo pa kada smjesa provri sklonimo sa šporeta.
Jedan kalup u kome su se pekle patišpanje obložimo aluminijskom folijom i stavljamo I patišpanj prelijemo sa 2 kutlače vrelog fila ,zatim stavimo drugu koru i nju takodje prelijemo sa 2 kutlače fila, stavljamo treću koru ,pa opet 2 kutlače fila pa 4 koru pa prelijemo sa filom. Ostavimo malo fila kada se torta ohladi .Tortu stavimo u frižider oko 30 minuta. Zatim istopimo 100 gr. bijele čokolade sa malo ulja malo prohladiti i nanijeti na tortu. Zatim ostranimo kalup i foliju stavimo tortu na tacnu i premažemo sa četkicom stranice torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: