Torta sa filom od banana: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 1 Nov 2011 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju:7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, 1 kašika kakaoa i 1 pecivo.
Za fil:4 jaja, 10 kašika šećera, 70 gr. čokolade, 3 banane, 250 gr. margarina, 2 kašike brašna, 200 ml. mlijeka.
Za ukrašavanje: 250 ml. slatke pavlake.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupamo jaja , dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi, zatim dodamo brašno, kakao i pecivo i sve lagano sjedinimo.
Pripremljenu smjesu istresemo u okrugli kalup za torte koji prethodno podmažemo sa uljem i brašnom Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za fil: U šerpu na šporetu sipamo mlijeko i šećer. Posebno umutimo jaja sa brašnom istresemo u provrelo mlijeko i miješamo dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne sklonimo sa šporeta i dodamo 70 gr. izlomljene čokolade i miješamo dok se čokolada ne otopi. Ostasvimo fil da se ohladi.
Posebno umutimo margarin pomiješamo sa ohladjenim filom i sve sjedinimo. Zatim banane oguliti isjeći na krugove i ispasiramo sa štapnim mikserom ili izdrobimo sa viljuškom dodamo u sjedinjen fil i sve ponovo sjedinimo.
Patišpanju pečenu presjeći na 2 dijela pa na prvu koru nanijeti pripremljeni fil pa staviti drugu koru i cijelu tortu premazati sa filom. Zatim umutiti slatku pavlaku , napuniti kuvarski špric i ukrasiti cijelu tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: