Ruske kape: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 26 Oct 2011 Sastojci:

Potrebno je:8 jaja, 8 kašika vruće vode, 14 kašika brašna, 1 pecivo, 2 kašike kakaoa.
Fil: 4 dcl. mlijeka, 4 kašike brašna, 200 gr. šećera, 200 gr. margarina, 1 vanilin šećer 100 gr. kokosovog brašna , malo ruma.
Glazura: 3 kašike mlijeka, 4 rebra čokolade, 1 kašika šećera, malo margarina.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom dodati umućena bjelanca promiješati sa varjačom, pa dodati 8 kašika vruće vode, 14 kašika brašna i pecivo. Sve lagano sjediniti, pa dodati 2 kašike kakaoa. Promiješati lagano. Smjesu istresti u podmazan četvrtasti pleh i staviti u zagrijanu rernu da se peče na 200 stepeni. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne ostaviti da se ohladi i čašom vaditi pogačice. Svaku pogačicu presjeći po sredini da dobije dva dijela i filovati sa filom od:
Fil: u 4dcl. mlijeka, dodati 4 kašike brašna, 200 gr. šećera skuvati pa ohladiti. Posebno umutiti 200 gr. margarina i vanilin šećer. Margarin spojiti sa ohladjenim filom. Sve dobro sjedinit i filovati iznutra i okolo. Zatim vanjski dio pogačica uvaljati u kokosovo brašno. Na kraju napraviti glazuru od čokolade ,mlijeka, šećera margarina i staviti na vrh pogačica.
Od preostale patišpanje koja je ostala od izvadjenih pogačica izdrobiti i sasušiti u rerni. Zatim izvaditi iz rerne i poprskati sa mlao ruma pomiješati sa sirupom od vode i šećera i praviti kuglice i valjati ih u mlevene orase ili kokosovo brašno.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: