Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Torta sa makom prelivena čokoladom (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Torta sa makom prelivena čokoladom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 7 May 2014
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: Za patišpanju:6 jaja, 250 gr. šećera, 150 gr. margarina, 200 gr. mljevenog maka, 1 prašak za pecivo, 50 gr. mljevenih orasa 1 limun i 5 kašika ruma.
Za fil:700 ml. mlijeka, 1 puding od jagode i 1 puding od vanilije, 6 kašika šećera, 200 gr. margarina.
Za Preliv: 7 kašika vode, 50 gr. margarina i 200 gr. čokolade.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa dodati 120 gr. šećera nastaviti sa mućenjem.Posebno u drugoj posudi mutimo žumanca sa 130 gr. šećera i 150 gr. margarina.Kada se sve dobro umutilo,dodamo mljevene orase , mak, pecivo , izrendanu koru limuna, kada se sve dobro umutilo i sjedinilo dodajemo u smjesu umućena bjelanca i lagano kašikom sjedinimo. Okrugli kalup za torte obložimo papirom za pečenje pa istresemo pripremljenu smjesu. Pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečenu koru izvadimo iz rerne odstranimo kalup i papir presiječemo na dva dijela, i pospemo obje kore sa rumom.
Fil: U šerpu sipamo 600 ml. mlijeka i dodamo šećer, stavimo da proključa. Posebno u 100 ml. mlijeka stavimo oba pudinga promiješamo i sipamo u provrelo mlijeko i miješamo dok se ne zgusne. Kad se pudinzi zgusnu sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Posebno umutimo margarin i dodamo ohladjene pudinge i sve mikserom sjedinimo.
Na tacnu za tortu stavimo I koru premažemo sa filom, na fil stavimo drugu koru i cijelu tortu premažemo sa filom.Preliv: Izlomimo čokoladu u šerpicu dodamo margarin i vodu miješamo dok se čokolada ne otopi pa kada se otopi prelijemo preko torte.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 2.8/5 (12 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Biskvitna torta sa keksom i lješnjacima Torta sa kafom Velina torta Markiza torta od piškota Radio torta sa bijelim vinom Torta od kestena Sanjina torta Zelena dolina Snajkina rodjendanska torta Torta sa filom od plazma keksa Tigar torta Vasina torta Torta od oblande sa kokosovim brašnom Bakina torta Bijela rada Torta od piškota II Super brza torta Jež torta Neodoljiva ljepotica Torta od bijele čokolade

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 001728

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!