Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Šarena tigar torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Šarena tigar torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 5 Dec 2012
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: Za patišpanju: 8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Za fil: 2 pudinga od čokolade, 700 ml. mlijeka, 6 kašika šećera, 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 4 jaja, 100 gr. čokolade za kuvanje, 150 gr. mljevenih orasa , 12 kašika šećera i 1 prehrambena crvena boja.

Uputstvo za pripremu

Priprema: U posudu za mućenje polupati jaja, dodati šećer i mutiti mikserom, dodati brašno i prašak za pecivo sve dobro sjediniti sa varjačom. Staviti u pleh obložen kuvarskim papirom i peći na temperaturi od 150 stepeni 30 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne odstraniti papir i izdrobiti ili iskidati na parčad u dublju posudu.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 400 ml. mlijeka, dodati 6 kašika šećera a u preostalo mlijeko razmutiti pudinge. Kada mlijeko provri istresti pripremljene pudinge i miješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi, ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti margarin sa 250 gr. šećera u prahu, dodati 4 žumanca mutiti dok se smjesa ne sjedini potom dodati ohladjeni puding i sve dobro umutiti mikserom, dodati mljevene orase i sve sjediniti. Pripremljeni fil sipati u iskidanu patišpanju i sve varjačom dobro sjediniti. Na tacnu za tortu od pripremljene smjese formirati tortu po vlastitom izboru sa rukom. Zatim umutimo 4 bjelanca dodati 6 kašika šećera dobro umutiti a u šerpicu na šporetu sipati 100 ml. vode i 6 kašika šećera kada se ušpinuje u tankom mlazu sipati u umućena bjelanca uz neprekidno mućenje.Od umućenih bjelanaca premazati tortu, stim što treba odvojiti dio umućenih bjelanaca i u njuih dodati crvenu prehranbenu boju napuniti kuvarski špric i ukrasiti donji dio torte i stranične dijelove torte kao i gornji dio torte.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.3/5 (16 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Torta fantazija od banana Torta od limuna Monika torta Torta mamine oči Rolat torta sa ananasom Puding torta sa keksom Dječija krem torta Žana torta Carska torta Markova torta Fil za tortu Nikolina torta Šampita torta Torta - probaj me Švarcvald torta Torta od pomorandže Kapućino torta Piškota torta Ananas torta Posna torta sa sojinim mijekom i orasima

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002791

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!