Zapečene tortilje sa pilećim grudima: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 8 Nov 2012 Sastojci:

Potrebno je:500 gr. pilećih grudi, 2 zelene paprike, 2 crvene paprike, 400 gr. konzerviranog kukuruza, 400 gr. konzerviranog pasulja, 1 kašika čilija,2 kašike paradaiz sosa, 2 kašike majoneza, 5 tortilja, 250 gr. gaude sira, 400 ml. kisele pavlake, 2 kašike mješavine začina, 2 kašike kečapa, ulje, so i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U posudu na sitne komade isjeći pileće grudi, dodamo mješavinu začina i čili, dodamo 3 kašike ulja promiješati. Zelene i crvene paprike isjeći na sitne kocke.
U tavici na zagrijanom ulju pržiti pripremljeno pileće meso promiješati pa kada meso pobijeli dodati isječene paprike dodati mješavinu začina, paradaiz sos, promiješati dodati zrna kukuruza i pasulja promiješati posoliti i pobiberiti.Kada je gotovo skloniti sa šporeta.
U drugi sud staviti kiselu pavlaku dodati majonez, kečap promiješati i sjediniti. U posebnu posudu izrendati sir gaudu.
Tortilje staviti na radnu površinu premazati sa filom od pavlake , majoneza i kečapa na to staviti fil od pilećih grudi posuti sa malo gauda sirom i uviti. Postupak ponoviti i sa ostalim tortiljama. Pripremljene tortilje staviti u vatrostalnu posudu ponovo premazati sa filom od pavlake i ostalih sastojaka, pa ponovo posuti sa izrendanom gauda sirom. Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 10 minuta. Pečeno izvaditi i isjeći na parčad po vlastitom izboru.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: