Anja torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 23 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: 15 jaja :Za Prvu patišpanju: 5 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 5 kašika mljevenih orasa. Za Drugu patišpanju: 5 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike kakaoa, 1 kašika brašna i 5 kašika mljevenih orasa.
Za fil: 200 ml. mlijeka, 200 gr. šećera, 300 gr. mljevenih orasa, 250 gr. margarina i 150 gr. čokolade.
Za ukrašavanje: 3 šolje šećera, 70 dcl. vode, 3 bjelanca 3 kašike šećera.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Prvi patišpanj: Polupati 5 jaja umutiti sa šećerom pa dodati brašno, orase. Sve dobro sjediniti i peći u većoj pravouganoj tepsiji obloženoj papirom na 180 stepeni oko 20 minuta.
Drugi patišpanj: Polupati 5 jaja, dodati 5 kašika šećera pa umutiti pa dodati kakao, brašno i mljevene orase. Sve dobro sjediniti pa u tepsiji iste veličine kao i prvi patišpanj staviti papir pa istresti pripremljenu smjesu i peći na istoj temperaturi. Pečene patišpanje uviti u vlažnu kuhinjsku krpu u rolat odstraniti papir.
Fil: U šerpu sipamo mlijeko dodamo šećer pa kada provri sklonimo sa šporeta dodamo mljevene orase i promiješamo. Zatim umutimo margarin sa 3 žumanca pa kada se orasi sa mlijekom ohlade sastaviti i dobro umutiti, sa margarinom. Fil podijelimo na dva dijela u jedan dio dodamo otopljenu čokoladu i sjedinimo.Rolate odvijemo iz krpe na braon rolat stavimo žuti fil pa na to stavimo drugi odvijen patišpanj pa premažemo sa braon filom. Uvijemo zajedno rolate i sa jedne i sa druge strane dok se ne spoje na sredini. Za umutimo 3 bjelanca sa 3 kašike šećera. U šerpu stavimo vodu i 3 šolje šećera skuvamo šnel pa sipamo u umućena bjelanca uz neprekidno miješanje. Kada se dobije čvrst šlag tortu premaćemo sa šlagom. Zatim napunimo sa istim šlagom kuvarski špric i ukrasimo tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: