Nokle sa jagodama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 16 Apr 2012 Sastojci:

Potrebno je: 2 kašike šećera, 300 gr. jagoda 5 jaja, prstohvat soli, 1/2 limunove kore, 2 kašike brašna, 150 gr. šećera u prahu

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U šerpicu na šporetu staviti očišćene jagode i dodati 2 kašike šećera. dinstati oko 30 minuta. 30 gr. margarina.
Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca mutiti pa dodati prstohvat soli dodati prah šećer malo izrendane limunove kore i dobro umutiti da se dobije čvrsta smjesa.
Zatim u drugu posudu umutiti žumanca pa dodati 2 kašike umućenih bjelanaca u umućena žumanca lagano sjediniti pa lagano istresti u umućena bjelanca i lagano sve sjediniti pa dodati 2 kašike brašna lagano promiješati da se nebi bjelanca splasnula.
Vatrostalnu posudu premazati sa margarinom pa u nju istresti kuvanu smjesu od jagoda i šećera na to lagano redati kašiku po kašiku bjelanaca praviti kao planinu i ne rastanjivati. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne po želji posuti sa prah šećerom ili ostatkom kuvanih jagoda u tankom mlazu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: