Kape sa narandžom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 2 Dec 2011 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 4 jaja, 24 kašike šećera, 24 kašike mlijeka, 3 kafene šolje ulja, 2 kašike kakaoa, 1 pecivo, 24 kašike brašna.
Za fil: 1 narandža, 250 ml. vode, 250 gr. šećera, 100 gr. mljevenih orasa, 50 gr. sjeckanih orasa, 5 kašika slatka od višanja i 1 vanilin šećer.
Za preliv: 5 kašika mlijeka, 5 kašika šećera, 70 gr. margarina, 1 jaje.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Patišpanja: Polupamo jaja dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi, zatim dodamo mlijeko, ulje, kakao, pecivo i brašno. Sve sjedinimo. Četvrtastu tepsiju srednje veličine poprskamo sa uljem i pospemo sa brašnom i istresemo pripremljenu smjesu. Stavimo u zagrijanu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne . Vadimo okrugle forme. Od ostatka patišpanje kad smo vadili forme isitnimo u posudu.Okrugle forme presjeći na pola i puniti sa filom od:
Fil: U šerpu na šporetu sipamo vodu, dodamo šećer, pa kada provri sklonimo sa šporeta, dodamo mljevene orase, sjeckane orase , vanilinh šećer i izrendanu koru od narandže, zatim dodamo slatko od višanja i sve lagano sjedinimo.Pripremljeno istresemo u posudu sa izdrobljenom patišpanjom i sjedinimo.
Preliv:U šerpici na šporetu sipamo mlijeko, dodamo šećer, margarin i kakao, kuvamo dok smjesa ne postane gusta.Ostavimo da se ohladi. Izmutimo jaje i dodamo u ohladjen preliv i sve lagano sjedinimo.
Filovane kape prelijemo sa pripremljenim zalivom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: