Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Torta iz bajke (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Torta iz bajke: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 26 Oct 2013
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika mljevenih orasa, 3 kašike brašna i 1 pecivo.
Za fil: 250 gr. šećera, 7 kašika brašna, 1/2 litra mlijeka, 2 vanilin šećera, 250 gr. margarina, 100 gr. mljevenih čokoladnih napolitanki, 100 gr. mljevenih lješnjaka, Drugi fil: 150 gr. šećera , 150 gr. čokolade, 150 gr. mljevenih orasa.
Za ukrašavanje: 1 šlag od čokolade i 100 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati jaja, odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa dodati šećer mutiti kada se umuti dodati pecivo, brašno i mljevene orase. Sve sjediniti. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje istresti pripremljenu smjesu i peći na 200 stepeni 20 minuta.Pečenu patišpanju podijeliti na 3 dijela.
I Fil; U šerpu na šporetu staviti žumanca i šećer, vanilin šećer, mlijeko, brašno i miješati varjačom dok se ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
II fil:Mlijeko i šećer u prahu, čokoladu miješati na šporetu , pa dodati mljevene orase promiješati dok se ne sjedini pa skloniti sa šporeta.
Zatim umutiti margarin, dodat ohladjen krem mutiti i sjedniti. Od te smjese dodati 5 kašika u fil od čokolade sjediniti.
Preostalu smjesu sa umućenim margarinom i filom podijeliti na dva dijela u I dio dodati izmljevene člokoladne napolitanke , a u drugi dio mljevene lješnjake.Na tacnu za tortu staviti I lentu premazati sa filom od napolitanki pa II lentu pa fil od lješnjaka,III lenta pa fil od čokolade.
Ukrašavanje:U šperpicu na šporetu izdrobiti 100 gr. čokolade i dodati malo ulja i rastopiti pa skloniti sa šporeta i premazati gornji dio torte. Zatim umutiti šlag od čokolade sa mlijekom napuniti kuvarski špric i ukrasiti gornji i stranični dio torte.
Slaganje torte:

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.4/5 (16 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Keks u piramidi sa pudinzima Crna čokoladna torta Torta Amerikanac Reform torta sa bademima Plazma torta II Ina torta Kokos torta Slatka Ana Šarena torta od pudinga Torta sa eurokremom Ananas torta Laka torta Čokoladna torta sa lješnjacima Španski vjetar Japanska torta Radio torta sa bijelim vinom Njam, njam torta Puding torta sa keksom Danielova torta sa marmeladom i bananama Gizela torta

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002037

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!