Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Sendviči u torti (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Sendviči u torti: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 17 Dec 2012
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: Za patišpanju: 6 jaja, 275 gr. šećera, 12 kašika mlake vode, 360 gr. brašna, 220 gr. sjeckanih orasa, 1 1/2 prašak za pecivo, 1 limun, 1 kašika kakaoa, 15 kašika ulja.
Fil: 1 litar mlijeka, 10 kašika gustina, 3 vanilin šećera, 375 gr. margarina, 370 gr. šećera u prahu.
Za ukrašavanje: 2 šlaga i 200 ml. mlijeka, 50 gr. čokoladnih mrvica.

Uputstvo za pripremu

Priprema: U dublji sud polupati jaja, dodati šećer i mutiti mikserom dok se ćeer ne rastopi potom izrendati koru od limuna, dodati pecivo, ulje, mlaku vodu , orase i brašno miješati dok se sve dobro ne sjedinit.
Smjesu podijeliti u dva dijela u jedan dio dodati kakao i sjediniti.U pravougaone identične- jednake kalupe obložene papirom istresti U jedan kalup smjesu sa kakaom , a u drugi smjesu bez kakaoa, peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne odstraniti papir i sjeći na parčad-kriške pa filovati sa pripremljenim filom.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeka, dodati vanilin šećer. U preostalo mlijeko dodati gustin pa promiješati pa sipati u provrelo mlijeko i miješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjenu kremu od gustina sve dobro umutiti. Sa ovim filom filovati kriške stim što na crnu krišku staviti fil pa staviti bijelu krišku premazati sa filom pa postupak ponoviti i sa ostalim kriškama i filom. Složiti sendviče jedan uz drugi. Cijelu tortu premazati sa pripremljenim filom.
Zatim umutiti 2 šlaga sa 200 ml. mlijeka puniti kuvarski špric i ukrasiti cijelu tortu. Na gornji dio torte na sredinu nanijeti mrvice od čokolade.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.2/5 (14 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Ruska torta Žuta torta Slatki Đorđe Torta sa smokvama Biskvitna torta Mladenačka torta Smjesa za ukrašavanje torti Savijena torta Mediteran torta Keks torta II Jagode u torti Torta od banana i jafa keksa Jafa torta Bijela torta od orasa Slavska torta Dragana torta Iznenadjenje torta Cvijet torta Vikend torta Favorit torta

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002134

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!