Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Njam, njam torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Njam, njam torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 29 Oct 2013
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je:10 jaja, 20 kašika šećera, 10 kašika mljevenog keksa, 10 kašika kokosovog brašna.
Za fil; 1 margarin, 2 pudinga od vanilije, 2 banane, 6 kašika šećera,800 ml. mlijeka, 1 tops keks, 100 gr. mljevenih napolitanki od kakaoa, 100 gr. čokolade, malo ulja.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati jaja, odvojiti bjelanca od žumanaca, mutiti bjelanca pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Kada se dobro umuti dodati mljeveni keks i kokosovo brašno. Lagano varjačom sjediniti. Pripremljenu smjesu istresti u veću četvrtastu tepsiju obloženu papirom za pečenje pa peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta,pečeno izvaditi odstraniti papir i presjeći na 3 dijela.
Fil: U posudu staviti žumanca, šećer,dodati 200 ml. mlijeka i pudinge dobro sjediniti. U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeka kada mlijeko provri istresti pripremljenu smjesu i miješati dok se ne dobije potrebna gustina. Zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U dublju posudu izmutiti margarin pa dodati ohladjenu smjesu sve dobro izmutiti pa podijeliti na 2 dijela. U jedan dio pripremljenog fila dodati 100 gr. mljevenih napolitanki i sjediniti mikserom. U drugi dio fila dodati sitno isječene banane i mikserom sve dobro sjediniti.
Na tacnu za tortu staviti I lentu pa premazati sa filom od mljevenih napolitanki, na fil staviti II lentu premazati sa filom od napolitanki na taj fil poredati tops keks na keks ponovo nanijeti fil od banana, pa staviti na fil III lentu i cijelu tortu premazati sa filom.
Zatim otopiti čokoladu preliti cijelu tortu, ili napuniti fišek čokoladom pa išarati stranični i gornji dio torte.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.6/5 (13 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Velina torta Četverac torta Punjena torta Torta mala radost Bijela torta od orasa Torta sa orasima Torta Reform torta sa bademima Kineska torta Torta od limuna Torta Amerikanac Keks torta Torta - Okusi me Torta sa suvim voćenjm Torta od bijele čokolade Biskvit torta sa filom od orasa Jednostavna torta Čokoladna uživancija sa mljevenim keksom Čokoladna torta sa kikirikijem Nikolina torta

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 001787

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!