Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Bijela bomba torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Bijela bomba torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 30 Apr 2014
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 12 jaja Za patišpanju:6 jaja, 6 kašika šećera 6 kašika brašna i 1/2 peciva.
Fil:6 kašika gustina, 1 litar mlijeka, 250 gr. margarina, 200 gr. čokolade, 200 gr. raznobojnih žele bonbona, 200 gr. mljevenih ili sitno sjeckanih orasa, 6 žumanaca.
Za ukrašavanje 600 gr.. šećera i 100 ml. vode, 6 bjelanaca.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati 6 jaja dodati 6 kašika šećera pa mutiti mikserom. U umućena jaja dodati pecivo i brašno i varjačom sjediniti. Četvrtastu tepsiju obložiti papirom pa istresti pripremljenu smjesu i peći na 200 stepeni 30 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne i iz tepsije pa je staviti u dublju okruglu činiju obloženu prozirnom folijom.
Fil: U 600 ml. mlijeka, dodati šećer a u preostalo mlijeko razmutiti gustin, 6 žumanaca, pa istresti u provrelo mlijeko, miješati žicom dok se ne dobije potrebna gustina pa skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin pa sjediniti sa ohladjenim filom. Fil podijeliti na 3 dijela. U I dio fila dodati 100 gr. otopljene čokolade i sjediniti. U drugi fil dodati isjeckane žele bonbone pa sjediniti i u 3 fil dodati mljevene ili sitno sjeckane orase pa sjediniti. Na patišpanju u zdjeli sipati smjesu sa orasima, pa na nju smjesu sa čokoladom i na kraju treću smjesu sa žele bonbonama. Prekriti sa krajevima kore pa staviti u frižider da se stegne. Kada se stegne prevrnuti na tacnu i odstraniti foliju.Posebno mutiti 6 bjelanaca sa 100 gr. šećera pa kada je pri kraju mućenja sipamo polagano sipamo vrelo šerbe napravljeno od 100 ml. vode i 600 gr. šećera i mutimo mikserom dok se ne dobije potrebna čvrstina pa nanesemo na tortu, pa na to izrendamo 100 gr. čokolade.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 2.7/5 (18 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Jafa torta Laka torta Snježna torta Voćna jogurt torta Torta od vina Fil za tortu III Kiki riki torta Torta sa čokoladnim bananicama Srce torta Torta od oblandi Torta od cijelih jabuka Brza torta od malina i višanja Harmonija torta Krempita torta Lijepa torta Moni torta Slavin čokoladni mozaik Šaum torta Torta od bjelanaca Japanski vjetar

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002231

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!